Carotte skriver treårsavtal med Gothia Cup och Partille Cup

Carotte laddar för att bidra till en oförglömlig tävlingsupplevelse för barn och ungdomar som deltar i världens största cuper för fotboll och handboll – Gothia Cup och Partille Cup. Från sommaren 2023 och tre år framåt har Carotte fått förtroendet att leverera all mat och dryck som säljs på de större matchområdena. Uppdrag som sammanlagt omfattar 3100 lag, 180 planer och 9500 matcher. Målsättningen är att höja evenemangsupplevelsen i sin helhet med kvalitativ och smakrik mat.

Med 40 verksamma år i branschen är Carotte en koncern inriktade på möten mellan människor där måltiden och service av hög kvalitet står i fokus. Med två av sina spetsade dotterbolag går Carotte nu in i ett långsiktigt samarbete med Partille- och Gothia Cup. Genom Carotte Food & Event levereras förstklassig catering till matchområdena och genom Carottes bemanningsföretag Carotte Staff tillhandahålls all personal som krävs för de omfattande uppdragen.

– Det här samarbetet är ett hedersuppdrag. Partille- och Gothia Cup gör så mycket mer för samtiden än det tydliga objektivet att exempelvis få våra unga att röra på sig. Barn- och ungdomsidrotten spelar en väldigt viktig roll för att skapa gemenskap, tillhörighet och förebilder. För oss på Carotte känns det stort att få förtroendet att vara en del av det. Jag spelade själv i Gothia Cup i min ungdom och där skapade vi minnen för livet, berättar Oscar Durling, VD Carotte Food & Event.

Under cuperna får ingen gå hungrig, varken spelare, publik eller medarbetare. Här kommer Carotte att erbjuda nylagad mat som gjorts från grunden såsom street food, wraps, over night oats, yoghurt med granola och fruktsallad – samt fika, glass och dryck. Försäljningen kommer ske i både stora food courts samt genom satelitkök och cafébodar. Logistiken optimeras och köerna minimeras genom flera strategiskt placerade försäljningsenheter.

– Vi vill att våra cuper skall stå för kvalitet i alla led. För oss känns det därför tryggt att inleda ett samarbete med en så erfaren och stor aktör som Carotte. Deras syn på service, hållbarhet och ständig utveckling går hand i hand med vår filosofi och skapar väldigt bra förutsättningar inför framtiden och vår ständiga strävan av att utveckla våra cuper, säger Anders Albertsson, Evenemangschef.

Med Läppstiftet som hubb
Under slutet av 2022 påbörjade Carotte sitt första helhetsuppdrag i Göteborg då företaget tog över all soft facility service i Vasakronans byggnad Läppstiftet. När renoveringen står klar i vår kommer Carotte att driva restaurangen, konferensen och receptionen. Tillhandahålla både personal och städtjänster i huset samt catering till både privatpersoner och företag i hela göteborgsregionen. Det är i det 1000 kvm stora köket på Läppstiftet som all catering kommer att preppas inför Partille- och Gothia Cup.

– Som göteborgare känns de här komplexa uppdragen extra roligt. Vi vill att det ska finnas smak- och näringsrik mat för alla. Att producera stora volymer god mat, utveckla anpassade personalpooler och bygga avancerade logistiska flöden har vi gjort förut. Men att göra det för Partille- och Gothia Cup på hemmaplan är något extra. Vi ser verkligen fram emot avspark, berättar Johan Kjellberg, Kökschef region väst Carotte.

Partille Cup…
…är världens största och mest internationella ungdomsturnering i handboll. Varje år deltar omkring 1400 lag från 50 nationer och de spelar 5000 matcher på 70 planer – 4-8 juli 2023.

Gothia Cup…
…är världens största och mest internationella fotbollscup för barn och ungdomar. Varje år deltar runt 1700 lag från 80 nationer och de spelar 4500 matcher på 110 planer – 16-22 juli 2023.


Carotte Catering – Förstklassiga råvaror, utvalda med allra största omsorg. Det är grunden för all catering som vi lagar och levererar i Stockholm och Göteborg.

Bekanta dig med Carotte Catering HÄR