Castellum och Carotte tecknar avtal för fastigheten Werket i Jönköping

Statliga verken i Jönköping förvandlas nu till Werket – en mötesplats på 21 000 kvm för näringsliv och boende i Jönköping. Castellum och Carotte krokar arm för att tillsammans skapa en unik mat- och serviceupplevelse i den häftiga fastigheten. Våren 2023 ska allt vara på plats och Carotte fortsätter därmed den inslagna tillväxtresan.

Bakom den roströda tegelfasaden sjuder det av liv. Du möts av ett majestätiskt atrium som badar i ljus, ett myller av matgäster på den ambitiösa restaurangen och en annan grupp på väg mot nyrenoverade konferensrum. Werket ska vara en central mötesplats för Jönköpingsbon och är därför ett perfekt samarbetsprojekt för fastighetsbolaget Castellum och facility services företaget Carotte, som får ett helhetsansvar för samtliga mjuka tjänster i fastigheten inklusive restaurang, catering, event, städ, bemanning, konferens och coworking.

– Vi har länge haft en dialog med Castellum om potentiella projekt med krav på mat, service och möten i världsklass. Vid första besöket på Werket kändes det rätt direkt. Fastigheten har en otrolig potential, vilket kombinerat med Castellums höga ambitionsnivå och vårt erbjudande Carotte Concierge ger väldigt spännande förutsättningar, berättar Oscar Ohlsén, chef för Carotte Concierge.

– Med Werket tar vi med ett nyfiket och ambitiöst förhållningssätt tillvara på möjligheten till att komplettera vårt befintliga kontorserbjudande i centrala Jönköping. I Carotte har vi hittat den perfekta partnern att jobba tillsammans med för att erbjuda förstklassig service och upplevelse till såväl våra hyresgäster, till området och till Jönköping i stort. Vi ser framemot ett framåtlutat och långsiktigt samarbete med en storslagen öppning under våren 2023, säger Andreas Georgii, Affärsområdeschef Castellum Jönköping.

En unik plats med stadens främsta tjänsteutbud

Vid sidan om totalrenoverade och toppmoderna kontorslokaler samt coworking anpassade för framtidens arbetssätt, kommer Werket inhysa en restaurang med bageri, kafé och generösa öppettider från frukost till sen eftermiddag. Den stora ljusgården är unik i sin utformning och inbjuder till häftiga event, goda måltider, spontana möten och kreativitet. Takets terrass har en fantastisk sjöutsikt och den renoverade mötesarenan erbjuder fysiska, digitala hybridmöten. Coworking konceptet passar både nystartade företag som önskar mindre yta såväl som etablerade bolag med ambition att skala upp. Centralt i Werket finner du också receptionen som hjälper hyresgäster och besökare med precis allt.

– Vi upplever ett stort intresse för Werket. Många hyresgäster vill vara en del av ett större sammanhang och kräver mer av sina lokaler idag. Det är viktigt med kringtjänster, service och sådant som gör att livspusslet lättare går ihop. Arbetsplatsens betydelse är högaktuell och med Werket ger vi ett rungande svar på marknadens efterfrågan, säger Åsa Brantgården, chef för kommersiell förvaltning på Castellum i Jönköping.

– Jönköping har ett sjudande företagsklimat och i kvarteret runt Werket finns både universitet och andra viktiga institutioner. Vi tror att den här fastigheten kommer bidra till fler möten som gör skillnad. Här kommer man verkligen vilja träffas, göra affärer eller bara umgås och njuta av god mat, dryck och service, menar Malin Graffman, VD Carotte Catering.

Carotte etablerar samtliga produkter och tjänster i Jönköping

Under de senaste åren har Carotte expanderat och tecknat avtal med några Sveriges främsta fastighetsbolag. I och med detta långsiktiga avtal med Castellum får Carotte också möjlighet att etablera sig i Jönköping vid sidan om Stockholm, Göteborg och Malmö.

– Det finns nog flera skäl till att Carotte nu växer snabbt. Många projekt som pandemin försenat ska nu förverkligas. Men framför allt har marknaden förändrats. Medarbetare och arbetsgivare ställer helt nya krav på kontorsmiljöer och upplevelserna under arbetsdagen. Det är viktigare än någonsin att mat, service och möten bidrar med ett tydligt mervärde för varje specifik plats. På det området finns det faktiskt få företag som har vår kompetens och bredd, förklarar Christian Mertzig, koncernchef Carotte.