Carotte – ny mat- och servicepartner till Lustfyllt

ETT NYTT KAPITEL TAR FORM FÖR DEN UPPSKATTADE DESTINATIONEN LUSTFYLLT VID VÄTTERNS STRAND DÅ CAROTTE PRESENTERAS SOM DEN NYA MAT- OCH SERVICEPARTNERN. ”SAMARBETET MED CAROTTE KOMMER ATT BLÅSA NY ENERGI I LUSTFYLLT. PLATSEN FÅR KOMMA TILL SIN RÄTT.” MENAR CHRISTIANE PETIT, DELÄGARE AV LUSTFYLLT.

Många känner Carotte genom restaurang Carotte x Werket som på kort tid blivit en favorit för Jönköpingsbor och tillresta besökare med anledning av den vällagade maten, cateringen och konferensen, samt festvåningen i Werket. Med den prisade kocktrion Erik Beckman, Peter Holmqvist och Ludwig Palm bakom kastrullerna, samt erfarne Kalle Ulfves i bageriet, tar Carotte nu sikte på att bidra till utvecklingen av mat- och serviceupplevelsen även på Lustfyllt.

Sedan öppningen 2016 har Lustfyllt, beläget i Munkaskog, Habo, varit ett populärt och välbesökt mål för bland annat bruncher, julbord och festvåningsverksamhet i naturskön miljö. Med ambitionen att förädla Lustfyllts erbjudande välkomnar nu ägarparet Christiane Petit och Jörgen Gustavsson Carotte som samarbetspartner för att skapa ett starkt erbjudande genom platsen, måltiden och serviceinriktad personal.

– Vår vision kring mat och upplevelser rimmar väl med det arbetssätt som teamet på Carotte lever efter. Endast det bästa är bra nog, och det handlar inte om att det ska vara allt för sofistikerat, men att det ska vara genomarbetat och finnas en kvalitet i grunden. Både vad gäller maten och passionen hos den personal som serverar den, säger Christiane Petit, delägare av Lustfyllt.

Med fokus på en hög standard och ett svinnsmart tänk, där råvaror i säsong förädlas och får skina, kommer Carotte att laga all mat från grunden. Alla komponenter ska få lika mycket engagemang för att bidra till en smakrik helhet.

– Målet är att höja den kulinariska nivån och laga all mat, och baka allt bröd, från grunden i linje med vår gemensamma vision. Christiane och Jörgen bär på stor passion och vi är glada att få arbeta tillsammans med dem på den här fina platsen. Här kommer alla gäster att bli väl omhändertagna, säger Peter Holmqvist, kock och platschef på Carotte.

Carotte kommer från och med första maj att ta över stafettpinnen och startskottet blir en stor brunch där alla mammor firas under Mors dag, söndagen den 26 maj.

– Vi ser fram emot den här nystarten. Carotte kommer att blåsa ny energi i Lustfyllt. Platsen är magisk och jag vill att så många som möjligt ska få ta del av allt det vackra som finns här. På Lustfyllt ska alla gäster bli sedda, säger Christiane Petit.

Framåt kommer festvåningsverksamheten att stå i centrum. Ladan med meny och dryckesutbud får ta olika skepnader, skräddarsytt efter dagens evenemang. Till de förbokade eventen för slutna sällskap adderas flertalet öppet hus-dagar för allmänheten. Planen är inte helt spikad ännu. Utöver Mors dag kommer Lustfyllt hålla öppet under utvalda dagar över sommaren – och året runt med bland annat bruncher, grillbufféer och julbord.

De evenemang som redan bokats och planerats sedan tidigare, med föregående leverantör, kommer fortsatt att genomföras av dem.

MER OM LUSTFYLLT
Lustfyllt är en omgjord gammal charmig ladugård i vackra Munkaskog, Habo. En oas med böljande Vätterutsikt. En idyllisk lokal för fester, bröllop och event. Med en påtaglig takhöjd i den rustika lokalen upplevs en varm och ombonad rymd. Utanför Ladan har den tidigare gödselbrunnen förvandlats till terrass med utsikt över Vättern. Den verkar som uteservering eller eventyta för bland annat vigslar, dop, yoga, eller teambuilding. Bara fantasin sätter gränser.

I matsalen får 85 sittande gäster plats. I hela lokalen, inklusive övervåning, ryms 150 personer. För den som önskar ett mer intimt evenemang så finns två mindre rum – ”Tages” och ”Gretas” som passar för mindre sällskap.

MER OM TEAMET PÅ CAROTTE
Kocktrion Erik Beckman, Peter Holmqvist och Ludwig Palm arbetar idag på Werket och kommer med tung erfarenhet från bland annat restauranger som Sjön, El duderino, Yonder och klubbrestaurangen på Sand Golf Club. Med två SM-guld i utomhusmatlagning, två Bocuse d’Or-medaljer och ett EM-guld på meritlistan hos kock-teamet är kvalitén på maten minst lika hög som ambitionen.

Kalle Ulfves är bagare på Werket och sedan tidigare känd från sin tid på Aquavit och Fika i New York. Inte minst har även Kalle arbetat på uppskattade restaurang Sjön i Jönköping. Desserter, bakverk och bröd skapas med största omsorg och smaksäker kreativitet.

De fyra kollegorna har alla tidigare arbetat ihop i olika konstellationer och tagit möjligheten att göra det igen. Grunden till det är, utöver starka vänskapsband, att de delar samma passion och filosofi kring att skapa och utveckla måltidsupplevelser. Något som speglar sig i matsalen.

– Tillsammans har vi bred kunskap. När vi skapar våra bästa menyer så utgår vi först ifrån varsitt håll. Därefter bollar vi idéer och blandar upp de vassaste infallsvinklarna. Grunden i vår matlagning är kärlek och glädje! Goda saker blir ännu godare när de tillagas av kockar med bred kunskap och stor arbetsglädje. Ordspråket ”en glad kock lagar god mat” stämmer väl in på oss, säger Peter Holmqvist.

Carotte driver idag serviceutbudet på Werket i Jönköping. I leveransen på Werket sätts serviceupplevelsen och maten i centrum tillsammans med en ambitiös hållbarhetsagenda. Gäster välkomnas för frukost, lunch, café och bageri, samt till konferens- och eventarenan. Även bemanning av reception samt städtjänster levereras av Carotte till Werket.

Läs mer om Lustfyllt HÄR
Läs mer om Carotte i Jönköping HÄR