Stjärnrekrytering till Carotte Food&Event

Som en viktig pusselbit i Carottes expansion tillträder Oscar Durling i mitten på september som ny VD för dotterbolaget Carotte Food&Event, en sammanslagning av koncernens bolag inom Catering, Event och Restaurang. Durling kommer senast från en ledande roll inom Nobis-koncernen och har dessförinnan varit med och byggt upp Stureplansgruppen till Sveriges största nöjeskoncern.

I en tid då kreativa koncept och innovationer bör genomsyra samtliga produkter och tjänster i mötesbranschen, lyckas Carotte locka över den kanske främsta ledaren inom området i Oscar Durling.

– Vi är stolta och exalterade över att Oscar Durling väljer att börja jobba med oss på Carotte. Han besitter en kompetens, erfarenhet samt ett stort nätverk av kunder som verkligen kompletterar oss andra i teamet. Jag är övertygad om att både våra befintliga och nya kunder kommer få bättre upplevelser när Oscar satt sin kreativa prägel på Carotte Food&Event, berättar Oscar Ohlsén, Koncernchef för Carotte.

– Ju mer jag lärde mig om Carotte och koncernens väg framåt, desto mer intresserad blev jag av tjänsten, menar Oscar Durling, blivande VD för Carotte Food&Event. Jag har sällan träffat personer i branschen som har sådant driv och fokus på tillväxt och innovation, så det ska bli väldigt spännande att tillsammans lansera nya erbjudanden, fortsätter Durling.

Facility Services för 20-talet

Carotte har under de senaste åren genom Concierge etablerat ett erbjudande inom Soft Facility Services som saknar motstycke på den svenska FM-marknaden.

– När vi kombinerar erfarenheterna från event- och mötesbranschen med professionell facility services, skapar vi en unik kundupplevelse som höjer kontoren och arbetsplatserna. Där kommer Carotte Food&Event att spela en nyckelroll tillsammans med Carotte Housekeeping och Carotte Staff. Med Oscar Durling i ledningen säkerställer vi att våra kunders möten och arbetsmiljö blir bättre, helt enkelt, menar Oscar Ohlsén.

– Jag har de senaste 15 åren varit med och lanserat och drivit framgångsrika klubbar, restauranger och hotell. Den röda tråden mellan dessa lyckade koncept har varit en förståelse för vad mina gäster och kunder vill uppleva. Jag tänker ta med dessa erfarenheter till kontoren, fastigheterna och eventen för Carottes kunder och kan redan nu avslöja att hösten och vintern blir full av nya lanseringar! avslöjar Oscar Durling.

Carotte ska kombinera tillväxt och intern kontroll

Parallellt med fokuset på tillväxt och expansion sker investeringar i Carottes ekonomiavdelning och styrning för ökad kontroll och effektivitet. Malin Graffman, nuvarande VD på Food&Event, kvarstår som partner och tar som tillträdande CFO ett grepp om koncernens strategiska finansiella frågor.

– Vi kan växa snabbt och öppna nya marknader men kommer aldrig kompromissa med lönsamhet och kvalitet. Därför är jag väldigt nöjd över att Malin Graffman tillträder som ny CFO för Carotte koncernen i samband med Oscar Durlings tillträde. Dessutom befordras Linnea Hübsch till Ekonomichef och ytterligare investeringar i Carotte ekonomi planeras under vintern, avslutar Oscar Ohlsén.