Premiär för Carotte Concierge – och det nystartade städbolaget Carotte Housekeeping

Premiär för Carotte Concierge – inklusive Carotte Housekeeping

Med 40 års erfarenhet av service, mat och upplevelser i ryggen tar nu Carotte House of Taste klivet in på den marknad som idag ofta går under namnet facility services. Detta genom att lansera Carotte Concierge – ett nytt koncept för företag som månar om sina medarbetare och kunder.

– Genom Carotte Concierge använder vi alla verktyg i vår verktygslåda för att ta ett helhetsgrepp om mat, möten och service på en arbetsplats. Med andra ord paketerar vi Carottes samtliga erbjudanden i ett. Detta för att kunna säkra förstklassig kvalitet och ge våra kunder lägre kostnader, samlade fakturor och ökad flexibilitet, säger Christian Mertzig, koncernchef på Carotte House of Taste.

Idag har de flesta aktörer inom facility services sin grund i fastighetsförvaltning, vilket har inneburit att det personliga och mjuka kopplat till service glömts bort. Det menar Oscar Ohlsén, affärsutvecklingschef på Carotte House of Taste samt vd på Carotte Staff.

– Concierge är en naturlig utveckling för oss i takt med att vi har fått ett ökat förtroende från kunder som köper fler än en av våra produkter. Mötesintensiva kontor efterfrågar numera högkvalitativa tjänster inom facility services med en personlig touch, säger Oscar Ohlsén och fortsätter;

– Det vara lustfyllt att vistas på kontoret och med vårt Concierge-koncept vill vi hjälpa företag att skapa känslan av en arbetsplats som månar om sina medarbetare och kunder.

Nyskapande lösningar efter behov till lägre kostnad

Fördelarna med Carotte Concierge för kunderna är flera. Genom att samla ett flertal tjänster och produkter – allt från catering och reception, till blommor och projektledning av event – får kunden en kontaktyta och samlade fakturor.

– Vi har valt att tänka nytt i branschen genom att erbjuda våra trogna kunder ett lojalitetsprogram. Det sparar våra kunder både pengar och framför allt tid då de slipper ha att göra med många olika leverantörer, så att de istället helt kan fokusera på sin verksamhet, säger Oscar Ohlsén.

– Faktum är att vi ser att våra kunder genomför allt fler fysiska möten och att det finns en stor vilja att träffas. Med Concierge kan vi hjälpa dem så att det sker på ett ansvarsfullt sätt, till exempel genom att trygga en säker arbetsmiljö.
Som verksamma i branschen sedan 1982 har Carotte klarat sig igenom många kriser under åren. Under våren har företaget, precis som många andra i branschen, behövt permittera personal men fortfarande behållit 95 procent av personalstyrkan. Det innebär att det är möjligt att snabbt växla upp till hösten och erbjuda kunderna företagets kvalitativa tjänster igen, med mer eller mindre samma personalstyrka som innan krisen.

Startar städbolaget Carotte Housekeeping – för märkbar skillnad på kontoret

Carotte har i samband med satsningen på Concierge startat städbolaget Carotte Housekeeping.

– En viktig pusselbit vi har identifierat som del i ett heltäckande Concierge-erbjudande är städning. I dessa tider är det dessutom extra viktigt med en ren och säker miljö, säger Oscar Ohlsén.

Carotte Housekeeping skiljer sig från andra vanliga städbolag på marknaden. Fokus kommer vara att erbjuda personal som är välutbildad, kvalitetssäkrad och som gör en märkbar skillnad på kontoret.

– Med vår Housekeeping vill vi att våra kunder ska uppleva samma känsla som man när man kliver in i ett nystädat hotellrum. De ska uppleva en märkbar skillnad – det ska kännas rent och fräscht och att någon har haft ett öga för de små detaljerna som bidrar till att skapa en miljö som man trivs lite extra att arbeta och vistas i, säger Oscar Ohlsén.

För att säkra hög kvalitet kommer samtliga medarbetare på Housekeeping, såväl innan som under påbörjade uppdrag, att genomgå samma kvalitativa serviceutbildning inom Carotte Academy som koncernens övriga servicepersonal.

– Med lanseringen av Concierge och Housekeeping knyter vi affärsmässigt ihop säcken och blir en fullvuxen möteskoncern som kan erbjuda våra kunder en riktigt schysst kontorslösning, där man får tillgång till vår 40 års samlade erfarenhet kring att skapa smakfulla upplevelser som gör skillnad, avslutar koncernchef Christian Mertzig.

Kort om Carotte Concierge

Carotte Concierge erbjuder företag i Stockholm och Göteborg en lösning för högklassiga möten på och utanför kontoret – detta med hela Carotte House of Taste i ryggen. I konceptet ingår tjänster såsom reception, projektledning för catering, event, konferens och möten. Bokning av restauranger, upplevelser, festlokaler, aktiviteter, resor och bud. Produkter som erbjuds är städ och kemtvätt, matkylen N’eat, catering (frukost, fika, lunch, middag och AW), kaffe och vatten, fruktkorg och blommor.