Intensiv evenemangssommar för Carotte

CAROTTE FORTSÄTTER ATT VINNA FÖRTROENDE PÅ EVENEMANGSSCENEN GENOM PRESTIGEFULLA UPPDRAG. UNDER SOMMARMÅNADERNA 2024 KOMMER CAROTTE ATT LEVERERA CATERINGTJÄNSTER OCH BEMANNA SERVERINGSENHETER SOM SERVAR ÖVER 210 000 DELTAGARE OCH GÄSTER VID SJU AV SÄSONGENS MEST OMTALADE EVENEMANG. UPPDRAGEN TÄCKER ALLT IFRÅN RIDSPORT OCH FRIIDROTT TILL LÖPNING, GOLF SAMT HANDBOLL OCH FOTBOLL – FÖR UNGA, FÖR VETERANER, FÖR NYBÖRJARE, FÖR VÄRLDSELITEN OCH ALLA MITT EMELLAN.

Som en av Sveriges ledande företagsgrupper inom catering och bemanning, har Carotte fått en rad prestigefyllda uppdrag för 2024. Med en sommar fullspäckad av högprofilerade publikevenemang fortsätter Carotte att leverera servicepersonal och matupplevelser till tusentals deltagare, volontärer och besökare.

Carotte befäster sin position på evenemangsmarknaden genom att leverera all mat, dryck samt servicepersonal kopplad till serveringen vid nedan evenemang:

  • Göteborgsvarvet – Varvetveckan under 12–19 maj, Göteborg – ett av världens största halvmaraton baserat på antal deltagare.
  • Volvo Car Scandinavian Mixed – 6–9 juni på Vasatorps Golfklubb, Helsingborg – världens första helt jämställda golftävling på DP World Tour.
  • Longines Global Champions Tour – 28–30 juni, Stockholms Stadion – världens mest prestigefyllda ryttartävling inom hästhoppning.
  • Partille World Cup – 1–6 juli i Göteborg världens största och mest internationella handbollsturnering för ungdomar.
  • Gothia Cup – 14–20 juli i Göteborg – Världens största fotbollscup för barn och ungdomar.
  • Westcoast Equestrian Week – Göteborg 22–28 juli, Åbytravet & Åby Arena – ett av västkustens största hybridevenemang inom ridsport.
  • Veteran-VM 2024 i Friidrott – 13–25 augusti på Slottsskogsvallen Göteborg.

Vi är både stolta och ödmjuka inför uppdragen att hantera så betydande och uppskattade folkfester som dessa evenemang är. Att vi får stora förtroenden är en bekräftelse på vårt hårda arbete och vår dedikation till att bidra till att skapa minnesvärda upplevelser. Vi har ett erfaret team som är passionerade över att leverera riktigt bra mat och service av högsta kvalitet. Vår bemanningspersonal är alla utbildade i vårt eget program Carotte Academy – för att möta och överträffa våra gästers förväntningar vid varje evenemang, säger Oscar Ohlsén, koncernchef på Carotte Group.

Carotte har både nya och återkommande kunder. Säsongen har nyligen sparkats igång genom det nya partnerskapet med Göteborgsvarvet som genomfördes den 12–19 maj. Här levererade Carotte en helt vegetarisk meny till de 80 000 löpare, supportrar och funktionärer som deltog.

I Stockholm kommer Carotte att ansvara för all servicepersonal samt mat och dryck vid det nyligen inledda samarbetet med det storslagna ridsportsevenemanget Longines Global Champions Tour – Stockholm Horse Week. Eventet äger rum 28–30 juni på Stockholms Stadion och väntas locka runt 8 000 besökare, med bland annat exklusiv premiumcatering för 300 VIP-gäster över tre dagar. Carotte kommer även hantera publik catering, loungen samt catering för press och personal.

Även Westcoast Equestrian Week vid Åbytravet och Åby Arena, från 22–28 juli, är ett nytt uppdrag. Evenemanget väntas välkomna 20 000 besökare och Carotte kommer att stå för all mat och service på plats, inkluderat cirka 1 000 VIP-gäster. Det blir västkustens största hästevenemang och en stor familjefest.

Augusti bjuder på ännu ett nytt, stort evenemang i Göteborg när Veteran-VM i friidrott tar plats på Slottsskogsvallen från 12 till 25 augusti. Carotte är återigen ansvarig för all service och catering, med en förväntad publiksiffra på 20 000 besökare samt 8000 aktiva deltagare från 100 nationer. Omkring 40 000 matportioner ska serveras under två veckor.

Carottes större evenemangsuppdrag från 2023 som fortlöper inkluderar Volvo Car Scandinavian Mixed, som i år genomförs på Vasatorps Golfklubb utanför Helsingborg, och väntar 50 000 besökare. Likaså Partille World Cup samt Gothia Cup som tillsammans omfattar över 3000 lag vid två genomföranden på Heden och Kviberg i Göteborg. Här kommer Carotte laga och servera över 30 000 måltider till sportglada barn och ungdomar.

– För mig som göteborgare är det extra roligt att få bidra till Göteborgs evenemangskultur. Vi har en intensiv period framför oss men vi har personalen, drivet och rutinen som krävs. Att få vara med och skapa minnen för alla deltagare och besökare är ett hedersuppdrag, säger Matilda Hinke, regionschef väst Carotte.

Läs mer om Carottes eventservice HÄR