Carotte öppnar restaurang i anrika Konserthuset

Med ett oslagbart läge i anknytning till anrika Konserthuset i centrala Stockholm öppnar Carotte House of Taste en ny restaurang med visionen att bli en naturlig mötesplats för alla i området – och inte minst för Konserthusets besökare.

En dröm som går i uppfyllelse. Så beskriver Malin Graffman, vd på Carotte Catering, övertagandet av lokalen på Sveavägen/Kungsgatan som tidigare inhystes av Wayne’s Coffee. Carotte tog redan i augusti förra året över ansvaret för samtliga barer och event inne i själva Konserthuset, vilket innefattar allt från bemanning till servering av mat och dryck till Konserthusets besökare.

– Att öppna vår egen restaurang i samma hus, med dess otroligt centrala läge, ser vi som en spännande möjlighet att dels utveckla vårt goda samarbete med Konserthuset, dels att få visa Carottes ansikte utåt och att vi är mer än bara catering. Genom denna satsning hoppas vi att fler kommer att få upp ögonen för våra produkter och genomgående kvalité och smak, säger Malin Graffman.

Tanken är att Carottes nya restaurang blir en förlängd arm till Konserthuset, som nås direkt via en trappa från lokalen, vilket ger en perfekt möjlighet att äta middag i samband med konserter på Konserthuset. Genom inredningen, med fokus på ljust trä och sammet, kommer gästen att uppleva att det finns en röd tråd mellan de båda verksamheterna.

Ny naturlig och avslappnad mötesplats för alla i Sergelområdet

– Vi vill erbjuda Stockholmarna en tillgänglig och avslappnad mötesplats där det finns något för alla. Det ska vara enkelt att hämta frukost eller dagens lunch, ta ett affärsmöte eller fika, liksom att mötas på en aw över en charkbricka eller i samband med en konsert. Du ska både kunna komma i kostym, jeans eller vara uppklädd för en konsert och fortfarande känna dig hemma, säger Constanze Grossmann, operativt ansvarig för Carottes nya restaurang i Konserthuset.

– Vi hoppas bli den självklara krogen på hörnet för företag i Sergelområdet. Luncher byts dagligen och vi erbjuder alltid ett vegetariskt alternativ samt en enkel takeaway-lösning. Efter lunchen förvandlas lokalen till en perfekt aw-restaurang för både stora och små sällskap, fortsätter Constanze Grossmann som också konstaterar att det idag saknas ett hemtrevligt ställe i området som mest består av fine dining- och snabbmatsalternativ.

Trygga möten i coronatider

Att öppna nytt i coronatider ställer nya krav på utformningen av till exempel lokalen. Carottes nya restaurang är öppet inrett, vilket gör att det enkelt går att flytta om möbler för att anpassa efter varje situation och rådande restriktioner. Det går även att abonnera hela lokalen med möjlighet till cirka 50 sittande gäster och fler för mingel.

– Vi har utgått från att man ska kunna samla sig i en liten grupp utan att alla behöver sitta på varandra. Vi har skapat olika “rum i rummet” med till exempel en fåtöljhörna och fönstervrår med soffor så att man ska känna att man har sitt eget space – något som vi också tror kommer att uppskattas av våra affärsgäster, säger Constanze Grossmann.

Fanns det då en tvekan att öppna en ny verksamhet mitt i en pågående pandemi? Nej menar Malin Graffman.

– Vi känner att det är viktigare än någonsin att ge Stockholmarna något nytt i de här tiderna. Behovet av att träffas är stort och alla älskar ju god mat, avslutar hon.

Carotte i Konserthuset

Restaurangen öppnar 23 september och har öppet sju dagar i veckan.

Måndag-tisdag 7-17, onsdag-fredag 7-20, lördag 11-20 samt söndag 11-17.

Carotte driver sedan tidigare restaurangen Carotte Gärdet på Tegeluddsvägen i Stockholm.

För mer information, kontakta;

Malin Graffman, vd Carotte Catering

Tfn: 073-383 23 81

E-post: malin@carotte.se