Carotte öppnar Agdas STHLM – konferens, restaurang & festvåning

STOCKHOLMS INNERSTAD FÅR NU EN NY, SPÄNNANDE MÖTESPLATS I FORM AV AGDAS STHLM. I HELT NYRENOVERADE LOKALER, SOM TIDIGARE VARIT STÄNGDA FÖR ALLMÄNHETEN, SLÅR AGDAS UPP PORTARNA FÖR KONFERENS, RESTAURANG OCH EVENEMANG MED HÖGKVALITATIV MAT. PLATSEN INSPIRERAS AV DEN SVENSKA KONSTNÄRINNAN AGDA ÖSTERBERG – EN KVINNA SOM TOG KONSTVÄRLDEN MED STORM MED SIN FÄRGSTARKA TALANG. BAKOM SATSNINGEN PÅ REGERINGSGATAN 107 STÅR CAROTTE.

EN PLATS INSPIRERAD AV AGDA ÖSTERBERG
Agdas är en mötesplats inspirerad av Agda Österberg (1891-1987). Genom sina verk har hon skapat en egen väg som inspirerar och berör. Konstkännare hyllar hennes mod att gå utanför ramarna för att skapa något djärvt i en tid där det inte var helt självklart att sticka ut. Framför allt som kvinna.

Agda Österberg använde också sin position för att främja sociala frågor och bidra till samhällsdebatten. Hon har givit röst åt tystade och uppmärksammat frågor som jämställdhet, mänskliga rättigheter och miljöförstöring. Förhoppningen är att hennes anda ska fortsätta att inspirera till spännande samtal, möten och idéer som ekar genom tiden.

RESTAURANG AGDAS PÅ HÖRNET
Agdas på hörnet är känslan av ett stort vardagsrum. Restaurangen håller öppet från tidig vardagsmorgon till eftermiddag – och därefter som festvåning för slutna sällskap till sen kväll. Restaurangen är designad av Stylt Trampoli, en flerfaldigt prisbelönt designbyrå med rötterna i Göteborg.

Här kikar gäster obehindrat in för den nybakade frukostfrallan, chiapuddingen och det uppiggande kaffet som välkomnar dem i arla morgonstund. Till lunch sätter Agdas guldkant på arbetsdagen med vällagad mat från grunden på närproducerade råvaror. Här sitter gästerna ner för långlunch eller plockar upp sin take away och ilar vidare. Dagens lunch utgår ifrån en vegetarisk rätt som går utmärkte att äta som den är. Alternativt kan gästen välja att lägga till dagens animaliska protein. Veckans favoriter varieras i både á la carte och sallader, samt kreativa mackor.

– Vårt team i restaurangen har lång erfarenhet från några av Stockholms mest ikoniska restauranger. Vi är mycket stolta över den här satsningen och hoppas och tror att gästerna kommer att uppskatta Agdas som mötesdestination. Här finns något för alla, säger Oscar Durling, VD på Carotte Food & Event, som driver Agdas STHLM, med Agdas på hörnet.

Hos Agdas på hörnet är man välkommen att slå sig ner sig med sin jobbdator i mellantimmarna. Restaurangen har även ett utbud av nybakade bullar, croissanter och sötsaker. Då arbetsveckan känns lång finns också möjligheten att socialisera under en after work. Varje torsdag, med start den 26 oktober, håller Agdas på hörnet öppet för AW kl 16:00-20:00.

EN FESTVÅNING MITT I STAN
Restaurangens dagliga verksamhet stänger sen eftermiddag och då öppnas möjligheten att abonnera Agdas på hörnet. En fullutrustad, central restaurang för evenemang för upp till 150 personer under kvällar och helger. Agdas projektledare och kockar skräddarsyr bar och meny efter gästernas önskemål. Det går även bra att beställa smakupplevelser från Agdas genom catering.

VÄGG I VÄGG LIGGER AGDAS KONFERENS
Agdas konferensvåning är inte bara en plats för affärsmöten, det är en plats för inspiration och kreativitet. I stilrena, men ombonade mötesrum får idéer sväva fritt. Med modern teknik, en harmonisk lounge och bekväma faciliteter skapas en helgjuten miljö för givande möten.

Här är det meningen att gästerna ska känna sig som hemma. Hos Agdas finns sju mötesrum för 6–16 personer, en utbildningssal för 36 personer samt en hörsal med kapacitet på 98 personer. Medan projekt presenteras eller framgångar firas så förbereds gedigen mat av hög kvalitet till mötesdagen, vägg i vägg.

BAKOM AGDAS STÅR CAROTTE TILLSAMMANS MED ALECTA FASTIGHETER
Agdas STHLM öppnar upp i gatuplanet i Alectas fastighet Höjden på Regeringsgatan 107. Alecta Fastigheter har varit en aktiv part i utvecklingen av restaurangen, konferensen och övriga faciliteter som Agdas erbjuder. Verksamheten drivs av Carotte genom ett samarbete som omfattar all soft facility service i fastigheten. Det innefattar driften av restaurangen och konferensen, samt bemanning av reception och städtjänster.

– Vi är ett fastighetsbolag som har visionen att varje dag arbetar för att skapa framtidsvärde genom att lyfta människor, verksamheter och städer. Att tillsammans med Carotte skapa en ny mötesplats i ett kvarter som tidigare mest passerats, och dessutom omfamna Agda Österbergs övertygelse om alla människors rättigheter, är ett konkret bevis på vad vi menar med visionen, säger Florence Cardell, affärsutvecklare på Alecta Fastigheter.

>>LÄS MER OCH BOKA AGDAS HÄR<<