Carotte & Vasakronan tecknar avtal för ikoniska Läppstiftet i Göteborg

Carotte och Vasakronan fördjupar samarbetet och tecknar ett femårsavtal för den spektakulära fastigheten känd som Läppstiftet i Göteborg. I höst slås portarna upp för nya upplevelser i Läppstiftet med Carotte som operatör av restaurang, reception, konferens och övriga mjuka tjänster i fastigheten.

Sedan flera år har Vasakronan byggt upp coworking-konceptet Arena med Carotte som partner inom bemanning, rekrytering och regelbundna cateringevent. Läppstiftet blir det första helhetsprojektet som de båda bolagen samarbetar kring. Ambitionerna är högt ställda för den Ralph Erskine-ritade ikonen vid Göta älvs strand.

-Vi har aktivt sökt efter rätt projekt i Göteborg för att lansera vårt helhetserbjudande med mat, housekeeping och event vid sidan av vår befintliga bemannings- och rekryteringsaffär. Att tillsammans med Vasakronan återuppfinna ett landmärke som Läppstiftet är en perfekt möjlighet för hela Carotte att visa Göteborg hur möten kan göra skillnad, berättar Oscar Ohlsén, chef för Carotte Concierge.

Ett hus som förtjänar det bästa inom mat- & service

För att möta marknadens nya behov tänker Vasakronan och Carotte lansera ett nytt modernt restaurangkoncept, spännande event och service i toppklass i en nyrenoverad reception och konferens.

– Som alla Göteborgare märkt så händer det saker på Lilla Bommen. Platinan står färdig för inflytt och fler häftiga hus kommer byggas i området under kommande år. Läppstiftet kommer med dessa förändringar att befästa rollen som områdets nav för mat och möten, fortsätter Oscar Ohlsén.

Mat tillagad från grunden sedan 40 år

– I Stockholm är kvalitetscatering synonymt med Carotte, otaliga är de event, fester och måltider där Carotte med spännande menyer och oväntade smaker lyft tillställningarna. Vi sätter värde i att med egna kockar och i egna kök tillaga mat från grunden med riktigt fina råvaror i säsong, god hållbarhet samt att alltid erbjuda bröd och bakverk från vårt bageri. Nu är många års sökande efter den perfekta lokalen i Göteborg klart och att få fira 40-årsdagen med att för första gången öppna ett kök utanför Stockholm känns otroligt roligt, menar Malin Graffman, VD Carotte Catering.

Carotte har kunder i hela Sverige

Sedan pandemins lamslog Sverige och världen våren 2020 har Carotte inlett en kraftig expansion inom svensk Facility Services genom erbjudandet Carotte Concierge. Med betydande investeringar i nya projekt, medarbetare och digital utveckling har Carotte som målsättning att vara det främsta alternativet för fastighetsbolag och större företag som vill lyfta sin arbets- och kontorsmiljö.

– Den nya verkligheten med flexibla arbetstider och utsuddade gränser mellan det fysiska och digitala mötet ställer nya krav på leverantörer av restaurang, catering, service och andra mjuka kontorstjänster. Därför har vi på Carotte anpassat oss till den nya verkligheten och hjälper idag många kunder att transformera sina kontor, berättar Christian Mertzig, koncernchef på Carotte. Chansen att öppna i Göteborg i och med ett projekt som Läppstiftet är verkligen unikt och ett stort förtroende från Vasakronan som vi ser fram emot att leverera på, fortsätter Christian Mertzig.

Carotte rekryterar nu aktivt nyckelpersoner till de nya verksamheterna i Göteborg samt till fler spännande tjänster i Stockholm och Malmö. Välkomna att besöka vår karriärsida för annonser och mer information om oss!