Carotte IP-certifierar sitt kök

Som första svenska företag inom kvalitetscatering blir Carotte nu IP-certifierade. En kvalitetsstämpel som visar att Carotte tar hygien och livsmedelssäkerhet på absolut största allvar.

Carotte har vuxit snabbt de senaste åren och utvecklats från ett snart 40 år gammalt cateringbolag till en innovativ koncern inom Facility Services. Parallellt med de ökade intäkterna har Carotte satt upp tuffa mål för det interna CSR-arbetet.

– Vi är ambitiösa och säljinriktade på Carotte och älskar att vinna förtroende från nya och befintliga kunder, men det är minst lika viktigt för oss att driva svensk mötesindustri framför oss och agera som förebilder i branschen. Därför har frågor som medarbetarvillkor, arbetsvillkor och livsmedelshantering alltid varit på toppen av agendan. I samband med förvärvet av Carotte kollektivanslöt vi genast samtliga bolag, säger Christian Mertzig, ägare och koncernchef för Carotte.

IP-certifieringen visar att Carotte tar matlagningen på blodigt allvar

IP Livsmedel omfattar grundläggande arbete med livsmedelssäkerhet, där produktsäkerheten för konsumenten är i centrum. Kraven omfattar hygien, spårbarhet, redlighet och livsmedelssäkerhet enligt HACCP. Tredjepartscertifieringen utförs av en oberoende livsmedelsrevisor.
– Först och främst är jag extremt stolt över vår kökschef Jonas Berg och hans team som säkrat den här certifieringen åt Carotte med deras otroliga kvalitetsmedvetenhet. IP-certifieringen innebär ett kvitto för våra kunder att maten vi lagar är säker och att även våra leverantörer följer våra riktlinjer. Dessutom öppnar detta nya dörrar för oss att sälja vår goda mat till kunder inom dagligvaruhandeln. Ett stort steg för Carotte helt klart! menar Malin Graffman, VD Carotte Catering.

Kort om Carotte Concierge

Carotte Concierge erbjuder företag i Stockholm och Göteborg en lösning för högklassiga möten på och utanför kontoret – detta med hela Carotte House of Taste i ryggen. I konceptet ingår tjänster såsom reception, projektledning för catering, event, konferens och möten. Bokning av restauranger, upplevelser, festlokaler, aktiviteter, resor och bud. Produkter som erbjuds är städ och kemtvätt, matkylen N’eat, catering (frukost, fika, lunch, middag och AW), kaffe och vatten, fruktkorg och blommor.