8 tips för en lyckad fest!

1. Umgås med dina gäster – Och gör det lätt för dig!

Visst var det för att du älskar dina härliga vänner som du bestämde du dig för att ha fest? Det är lätt att festplaneringen kan börja kännas betungande, nästan som ett jobb, och att allt det roliga kommer i skymundan. Både före, under och efter festen ska du därför inte vara rädd att be om hjälp. En glad värd är viktigare än både mat, dryck och lokal!

Mat på Carotte

2. Meny – Bjud på något som passar många

Våra menyer är alltid smakrika och håller en röd tråd. Just den röda tråden är viktig så att alla gästerna hittar något gott i bufféen eller bland snittarna. Se till att ha några goda vegetariska alternativ och fundera om du har någon kompis som är gravid. Även om en liten minoritet av sällskapet utgörs av allergiker eller veganer sprids snabbt dålig stämning om de upplever att de serveras ”nödlösningar” istället för genomtänkt och god mat! Undvik det, fråga gärna våra projektledare om hjälp för goda och kreativa förslag som passar alla.

 

3. Gör inget i sista minuten…

Planera med god framförhållning så slipper du stressen och att ha andan i halsen när gästerna kommer. Ställ fram maten i god tid. Då hinner du coola ner, kanske ta en sipp vin och komma in i rätt feststämning!

 

4. Personal – Det är inte fult att ta hjälp

Tiden då catering var något som endast var förbehållet fina damer i Djursholm är förbi. Slipp stå i köket hela kvällen och ha en duktig person på plats som hjälper till med servering, plock och undanröjning. Du får tid över till dina gäster, vilka definitivt hellre umgås med dig än ser dig stressa runt med tomglas och stress i blicken.

Servitör på Carotte

5. Dekor – Skapa en härlig atmosfär

Genom att tända ljus kan vilket rum som helst få liv! Fina blomsterarrangemang skapar också stämning. Vi tipsar dig gärna om enkla men vackra arrangemang du kan fixa själv, eller så hjälper vi dig.

Foodtruck på Carotte

6. Kyl drycken

Det är alltid trevligare med välkyld dryck, is är alltid en bra idé. Tänk på att det ALLTID krävs mer än man tror, både i drinkarna och för kylningen. Alternativet till att du och dina kompisar släpar hem ispåsarna från stormarknaden är att vi på Carotte levererar hem hela alltet, färdigpackat i fina kylboxar så det inte smälter innan middagen är klar eller tar upp hela frysen.

7. Saknar ni porslin så beställ det från oss så blir allt enhetligt och snyggt!

Ni slipper även diska!

8. Passande dryck

För några av oss är kanske tiden förbi då smaken på drycken var underställd dess alkoholhalt..? Om du vill vara säker på att drycken passar till menyn så kommer vi gärna med förslag. Välj själv om du vill inhandla din dryck eller om du vill få den hemlevererad av oss.

…Och sist men inte minst….

9. Känn er som en av gästerna – Låt oss sköta alla ovanstående punkter 🙂

Skaldjurstallrik