"Det handlar om att investera i svensk gastronomis framtid." Helene Kugelberg, vd för Årets Kock
JUNIORKRÖGARE 2025
Juniorkrögare 2025 - Max Salomonsson
VINNAREN MAX SALOMONSSON BLEV JUNIORKRÖGARE 2025. EN DEL I VINSTEN VAR ATT DRIVA AGDAS PÅ HÖRNET DEN 8-9 MAJ. ÅRETS KOCK ELEVFOND OCH CAROTTE ENAS I EN SPÄNNANDE SATSNING FÖR ATT STÖTTA OCH INSPIRERA NÄSTA GENERATIONS KOCKAR GENOM DET NYA INITIATIVET ÅRETS JUNIORKRÖGARE 2025, SOM FORTSÄTTER UNDER 2026.
Efter en jämn och tuff tävling stod Max Salomonsson som vinnare av juniorkrögare 2025. Medtävlande under tävlingen bestod av David Lauri och William Malm som båda gjorde en grym prestation. Max vinnarrätt blev en lättgrillad hälleflundra, grillat med provencalsmör, relish på krassestjälkar, bakad mangold, rökta hasselnötter och en svensk peparsås baserad på karamelliserad pepparrot och buskkrasse med kapris på fläderbär.
Max fick chansen att skapa, leda och genomföra sin egen kvällsrestaurang, Agdas på hörnet 8-9 maj. En centralt belägen evenemangsrestaurang som drivs av Carotte på Regeringsgatan 107 i Stockholm.
Med stöd av Carottes gastronomiska ledare Albin Edberg och andra nyckelpersoner, fick Max hjälp att utveckla och presentera sitt eget koncept och sin egen meny för över femtio betalande gäster per kväll. Överskottet gick oavkortat till Årets Kock Elevfond.
JUNIORKRÖGARE 2025
Vinsten
DET HÄR FICK VINNAREN AV JUNIORKRÖGARE 2025:
– Titeln Juniorkrögare 2025.
– Driva sin egen kvällsrestaurang under två kvällar i Carottes restaurang Agdas på hörnet.
– Ett ovärderligt mentorskap under genomförandet av Albin Edberg som förbereder vinnaren för framtiden.
– Hjälp med konceptutveckling: från meny och råvaror till personalhantering.
– Råvaror och tävlingslokal, sponsrade av Arla och Martin & Servera.
– Ersättning på 7500 kr för att kompensera eventuell tjänstledighet i samband med arbetet.
– Resor och boende för den som inte bor i Stockholm.
– Fysiskt och digitalt diplom signerat av juryn.
– Publicitet i media samt sociala kanaler.
– Två biljetter till finaltävlingen av Årets Kock 2025.
JUNIORKRÖGARE 2025
Mer om restaurang Agdas på hörnet
AGDAS PÅ HÖRNET ÄR KÄNSLAN AV ETT STORT VARDAGSRUM. EVENEMANGSRESTAURANGEN I CENTRALA STOCKHOLM HÅLLER ÖPPET FRÅN TIDIG VARDAGSMORGON TILL EFTERMIDDAG – OCH DÄREFTER SOM EVENT- & FESTVÅNING FÖR SLUTNA SÄLLSKAP TILL SEN KVÄLL UNDER BÅDE VARDAGAR OCH HELGER.
Agdas på hörnet inspireras av den svenska konstnärinnan Agda Österberg – en kvinna som tog konstvärlden med storm med sin färgstarka talang. Något som speglar sig i restaurangens uttryck.
Nu lämnar vi alltså över Agdas på hörnet till vinnaren under den 8-9 maj 2025. Två kvällar som kommer fyllas av ett hundratal gäster, kreativitet och framåtanda.
Resten av året går det utmärkt att abonnera Agdas på hörnet för upp till 150 personer under kvällar och helger där Agdas kockar och projektledare skräddarsyr meny och bar efter önskemål. I anslutning till restaurangen finns även access till konferensvåning där det största rummet tar emot så många som 97 personer.
Adress: Regeringsgatan 107.