Nu är det verkligen höstrusk ute. Regnet slår mot fönstret. Jag vill kura upp mig i soffan, tända en brasa och planera julen. Det känns inte som den är så långt bort. Det går så otroligt fort nu. Mina barn sa att det var ungefär 8 veckor kvar. Är det kanske så att man ska hoppa den klassiska julmaten och testa att servera ett vegetariskt julbord? Varför inte våga prova något nytt. Min familj kommer säker undra hur jag tänker, men känslan av att äta något fräscht och nyttigare känns väldigt lockande. Även på företagsfesten med personal eller kunder. Jag tror att det uppskattas mycket. Titta in på vår hemsida och se på vår ljuvliga vegetariska jul. Här nedan ser ni ett smakprov. Och förresten glöm inte våra juldesserter – de är magiska!

 

Gröna julbordet

"Senapssill" på aubergine med kokt potatis
Vegetariska köttbullar på kikärtor, rödbetor, fetaost & quinoa
Senapsgriljerad hel rotselleri med äppelchutney
Grönkålssallad med rostade hasselnötter & parmesan
Saffranspicklade grönsaker
Gratäng på brysselkål med timjan
Vitlöksfräst svartkål med saffransdipp
Tallegio med apelsin- & saffranmarmelad samt rostade valnötter

 

- Line Jobeus, grundare av Carotte